Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestová polévka se sýrovými krutony

Autor receptu: Michi (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest oloupejte (ideálně škrabkou na brambory), odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce vyhoďte a špičky dejte stranou. Zbylé stonky jednou až dvakrát přeřízněte. V polévkovém hrnci rozpalte olej, vsypte šalotku a nechte ji zesklovatět. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté do hrnce vsypte chřest (mimo odkrojených špiček) a 8–10 minut jej povařte. Odstavte z ohně a rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte zpět na malý plamen, vlijte smetanu a znovu polévku zahřejte – neměla by už projít varem. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte křehké špičky, které můžete případně i podélně rozpůlit. Polévku podávejte s plátky opečených baget – bagetu nakrájejte, plátky potřete zlehka máslem, navrch položte sýr a dejte zapéct pod gril.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

A |14. května 2013
jen ta fotka... Odpovědět
A |12. května 2013
famózní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!