Staňte se našimi fanoušky na:

Chřestová polévka s hermelínovými kuličkami

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z chřestu odřízneme zaschlé konce a asi 2/3 spodní části stonků nakrájíme na plátky. Krátce je orestujeme na másle, přimícháme mouku, krátce opražíme, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.
  2. Z části zbylého chřestu nakrájíme škrabkou plátky, některé necháme v celku, ostatní překrojíme na polovinu. Takto připravený chřest krátce povaříme ve vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou a necháme jej v teple.
  3. Sýr nastrouháme nebo rozmačkáme, smícháme jej se solí, pepřem a vajíčkem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Dáme do chladu odpočinout.
  4. Polévku rozmixujeme, přecedíme do čistého hrnce, přilijeme šlehačku a přivedeme k varu.
  5. Ze sýrové hmoty tvarujeme kuličky a smažíme je v oleji dozlatova.
  6. Hotovou polévku podle chuti osolíme, rozdělíme do talířů a doplníme povařeným chřestem a smaženými sýrovými kuličkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!