Staňte se našimi fanoušky na:

Chřest s holandskou omáčkou

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest pečlivě oloupeme škrabkou. Do vhodného kastrolu s vodou přidáme máslo, koření a sůl. Uvedeme vodu do varu, stáhneme oheň, vložíme chřest spolu s kusem chleba a necháme pomalu tzv. táhnout, dokud nebude měkký (podle tloušťky chřestu asi 8-12 minut, nejlépe pokud kousek ochutnáme). Chřest vyjmeme, a pokud ho nebudeme ihned podávat, zchladíme ho studenou vodou, aby se již dál nedovařoval. Připravíme holandskou omáčku: Ve vhodném rendlíku smícháme žloutky, várku z chřestu, víno a ochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy. Zahříváme vše na plotně za stálého šlehání metlou až do husté pěny. Rendlík odstavíme a metlou pomalu vmícháme teplé máslo. Podle potřeby omáčku dochutíme a podáváme ji. Chřest na talíři ozdobíme rukolou a rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
vyzkousim Odpovědět
sizarra|1. června 2013
vyskouším dnes vařím já :D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!