Staňte se našimi fanoušky na:

Chřest marinovaný

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Chřest omyjeme a oloupeme. Uvedeme k varu asi 2 l slané vody a necháme v ní vršky chřestu asi 12 minut povařit. Rajče rozčtvrtíme a oddělíme dužinu s jadérky. Zbylou část nakrájíme na drobné kostičky. Potom smícháme ocet, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Do vzniklého dresinku přilijeme olej a nakonec přimícháme kousky rajčete. Uvařený chřest slijeme a necháme vychladnout. Potom dáme na talíře a zalijeme dresinkem. Před podáváním necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.Nastrouháme parmazán a chřest jím posypeme. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!