Staňte se našimi fanoušky na:

Chobotničky na víně

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chobotničky opláchněte a nechte okapat. Spařte a oloupejte rajčata a překrájejte je na kusy. V kastrole rozpalte olej a vsypte chobotničky. Přidejte oloupaný a přepůlený česnek a míchejte a opékejte asi 15 minut, dokud se neodpaří tekutina, kterou chobotničky pustily. Přilijte červené víno a vinný ocet, přidejte rajčata, cibuli, bobkový list, protlak a opékejte. Zalijte vývarem, přikryjte poklicí a duste doměkka 45-60 minut. Průběžně kontrolujte, jestli jsou chobotničky hotové, případně přilijte ještě trochu vývaru. Jakmile jsou chobotničky úplně měkké, stáhněte kastrol z ohně a směs dochuťte oreganem, špetkou cukru, solí a čerstvě mletým pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eliska.staubertova |1. června 2013
to bych chtela zkusit Odpovědět
Monina |1. června 2013
no, zajímavé, ale.... Odpovědět
david.kruml.1 |10. prosince 2012
tohle je bomba Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!