Staňte se našimi fanoušky na:

Chlupaťáky z Klatov

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemno a slijeme vodu. V míse je přelijeme vařícím mlékem, přidáme 3 velké nastrouhané brambory, které jsme uvařili předešlý den, velkou hrst krupice, vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby knedlíky drželi pohromadě, když je tvarujeme lžící. Zavaříme je do vroucí, osolené vody a vaříme asi 15 min. Lžící vykrajované knedlíky mají tvar podlouhlého vejce. Po vyjmutí je na prkénku středem podélně nakrojíme, aby vyšla pára.Do nakrojené mezery vkládáme malou lžičkou osmaženou cibulku a posypeme rozškvařenou slaninkou.Chlupaťáky jíme jako samostatné jídlo se salátem z kysaného zelí, nebo k vepřové pečeni, pečené kachně a dušenému zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |23. června 2013
Na tieto chlpaté knedlíky by maly byť Češi hrdý! Je to dobrota!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!