Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba plněný bedlou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • lesní bedle
  • chlebová mouka

Pracovní postup:

Chlebové těsto vypracujte podle chlebových receptů, jen do mouky zároveň s kmínem přidejte i sušenou petrželku. Očištěné bedly osmahněte na cibulce a česneku, chvíli duste ve vlastní šťávě, pokud se všechna voda nevydusí, zbytek slijte. Chlebové těsto rozdělte na 2 díly a zpracujte, jeden díl dejte do vymazaného pekáčku a opatrně ropztáhněte až k okrajům. Na těsto rozetřete bedlovou smaženici a zakryjte druhým dílem těsta. Opatrně roztahujte až k okrajům, kde je spojte se spodním těstem. Nechte 30 minut kynout pak propíchněte vidličkou a pečte na 200°C asi 40 minut. Během pečení 2x potřete chladnou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |24. května 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!