Staňte se našimi fanoušky na:

Chleba od babi

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí a přidáme špetku cukru. Nasypeme mouku, kmín celý i mletý a sůl. Zapneme program Těsto a necháme nakynout. 20 minut před koncem kynutí si dáme hrnec ve kterém budeme chleba péct i s poklicí do rozehřáté trouby na 225°C. Vykynuté těsto dáme do horkého hrnce, přikryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme 30 minut, zkusíme špejlí zda je chleba uvnitř dobře upečený a těsto se nelepí na špejli. Upečený chleba opatrně z hrnce vyklopíme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout. Pokud chceme mít na chlebu měkkou kůrku, tak chleba 1 - 2 x potřeme po upečení vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

megan |13. řijna 2015
Supr :) Odpovědět
planeta |1. března 2015
recept se mi líbí , ukládám si a ráda vyzkouším, 1*** Odpovědět
můra|30. září 2014
ukládám 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!