Staňte se našimi fanoušky na:

Chili con carne

Autor receptu: Martina (22 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička majoránka
  • 2 lžičky rajský protlak
  • mleté, 500 g hovězí
  • 1 lžíce chilli
  • 1 lžíce mletá paprika sladká
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce římský kmín
  • hovězí, 300 ml vývar
  • velká, 1 ks cibule
  • tmavá, čtvereček, 2 ks čokoláda
  • červená, 1 ks paprika
  • 2 stroužky česnek
  • červené, 1 plechovka fazole
  • krájené, 1 plechovka rajče

Pracovní postup:

Na rozehřátém oleji opékáme nahrubo nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, papriku nakrájenou na nudličky, chilli, mletou sladkou papriku a kmín. Opékáme dalších 5 minut, aby se vůně promísily. Přidáme mleté maso a na středním plameni asi 5 minut za stálého míchání maso opékáme. Přilijeme vývar, přidáme plechovku krájených rajčat, majoránku, sůl, pepř a rajčatový protlak. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a přiklopíme. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme asi 20 minut probublávat. Občas zamícháme a pokud je potřeba, přidáme několik lžic vody. Nakonec přidáme scezené fazole a čokoládu, přivedeme k varu a necháme ještě 10 minut povařit. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vypneme plamen, odklopíme pokličku a necháme aspoň 10 minut odpočinout. Je to důležité, aby se chutě rozložily. Správné chili con carne by mělo být husté a šťavnaté.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |3. července 2013
zajímavé Odpovědět
svatava.adamova |30. června 2013
taky dělám, jn s tím rozdílem ,že maso nechám na kostičky Odpovědět
michelle4|30. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!