Staňte se našimi fanoušky na:

Chalupářská houbová pánvička

Autor receptu: kahounova.jitka (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory si uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Na pánvi na lžíci rozpáleného oleje vhodíme slaninu nakrájenou na kostičky, osmahneme ji, vybereme z pánve a odložíme stranou. Na vypečeném tuku osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, po chvíli přidáme hlívu nakrájenou na nudličky a žampiony nakrájené na čtvrtky, větší na osminky. Houby osolíme, opepříme, lehounce podlijeme vodou a asi 10 minut podusíme. Pak k houbám přidáme brambory nakrájené na plátky, vrátíme osmahnutou slaninku a okořeníme čerstvým tymiánem. Vše promícháme, brambory necháme prohřát a můžeme vypnout. Podáváme s kyselými okurkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |8. června 2014
u nás doma moc houby nejíme, ale já si na nich vždycky pochutnám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!