Staňte se našimi fanoušky na:

Česneková pasta

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Česneková pasta, která vydrží v ledničce i bez soli Vezměte alespoň dvě palice česneku a oloupejte. Stroužky vložte do mixéru a zalijte zhruba do poloviny olivovým olejem. Pro začátek raději méně, uvidíte sami podle konzistence. Rozmixujte a "přelijte" do skleničky od dětské výživy, my jsme použili sklenici od medu. Zavíčkujte a uložte do lednice. Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. A hlavně neobsahuje sůl, takže se nemusíte bát, že si zkazíte hotové jídlo. Použijete ji třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek. Kupované česnekové pasty mají obrovskou nectnost - jsou plné soli. Když už máte jídlo dosolené a potřebujete ho ještě dochutit česnekem, dostanete pomocí kupované pasty nakonec nechutné přesolené jídlo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jííťa |8. prosince 2014
likeee Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
piskotka |8. července 2013
bude se hodit Odpovědět
K.Vladka|29. řijna 2016
to zkusím Odpovědět
Akrajka|23. srpna 2016
Díky, furt jsem přemýšlela jak zpracovat česnek ze zahrady :) bodík připsán :) Odpovědět
mirisek|15. srpna 2015
Moc pekny mate nadherny recrpty Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!