Staňte se našimi fanoušky na:

Červené zelí s jablky 1

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Ze zelí odstraníme košťál a zelí nakrouháme. 2) Jablka (můžou být i neoloupaná) a cibuli nakrájíme na jemno a přimícháme k zelí. 3) Přidáme víno, vinný ocet, koření, sůl a cukr a necháme aspoň dvě hodiny (nejlépe přes noc) marinovat. 4) Poté slijeme šťávu a dáme ji stranou a zelí orestujeme na přepuštěném másle. 5) Postupně přiléváme šťávu a dusíme 45 minut. 6) Dochutíme solí, cukrem či pepřem. Podle potřeby můžeme zahustit jíškou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |5. listopadu 2014
Červené zelí hodně barví, já při jeho přípravě používám tzv. chirurgické rukavice. Odpovědět
objev |4. listopadu 2014
Toto zelí je skvělou přílohou k pečené huse :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!