Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnný chléb bez hnětení

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme celkem 6 hrnků mouky dle popisu. (Můžeme míchat jemně a hrubě mletou celozrnnou mouku.) Přidáme sušené droždí, sůl, drcený kmín. Můžeme přidat semínka. Zamícháme. Přidáme 2,5 - 3 hrnky vody (raději méně) a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 6 - 12 hodin kynout. Těsto vyndáme na pomoučený vál a roztáhneme na 4cm tlustou placku. Tu necháme 15 mimut odpočívat. Přeložíme těsto na třetiny zepředu a dozadu, doprava a doleva. Přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat. Do trouby dáme nádobu z varného skla s víkem o velikosti 5,1 litru a zapneme troubu na 230°C na 30 minut. Po tuto dobu ještě chléb odpočívá. Opatrně dáme chléb do nahřáté nádoby a zavřeme víkem. Pečeme 30 minut na 230°C. Pak chléb odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Necháme vychladnout a pak přikryjeme utěrkou. Pro nepříznivce celozrnného pečiva můžeme dát jen mouku bílou nebo v poměru jako na mém obrázku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

3Katka3 |18. listopadu 2013
Ukládám a zkusím. Vypadá moc dobře Odpovědět
miuka |17. listopadu 2013
super, ukládám a upeču :-) Odpovědět
Lucinka34 |5. listopadu 2013
Celozrné pečivo miluju 1++ Odpovědět
petrapo |2. listopadu 2013
dělávám podobný domácí, je to dobrota!!! Odpovědět
Konato |26. řijna 2013
Prima recept. Odpovědět
pajunc |1. řijna 2013
díky za recept, uloženo :-) Odpovědět
jitulka |15. září 2013
také dělám Odpovědět
allys89 |15. září 2013
super recept ;) Odpovědět
jobovab |9. září 2013
dobré Odpovědět
renda9 |1. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!