Staňte se našimi fanoušky na:

Celer smažený

Autor receptu: Kris (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Celery střední velikost očistíme, omyjeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka a zbytky celerů a vývar použijeme na polévku. Kolečka celeru zalijeme vřelou vodou, osolíme, přidáme citronovou kůru a uvaříme. Uvařené celery vyjmeme cedníkem a necháme okapat a vychladnout.
  2. Připravíme si hustou francouzskou omáčku: rozpustíme máslo, zamícháme do něj mouku, opražíme ji, jíšku zředíme studeným mlékem a za stálého míchání povaříme.
  3. V omáčce namáčíme kolečka celeru napíchnutá na vidličku, potom je obalíme ve strouhané housce, ponoříme do rozmíchaného vajíčka a ještě jednou do strouhanky. Obalené celery vkládáme do rozpáleného oleje a rychle smažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |3. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Lucinka |14. srpna 2013
Tak na to jsem zvědavá :) Odpovědět
milmach |11. srpna 2013
dobré Odpovědět
Michi |4. června 2013
like Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
zkusím :) Odpovědět
Yvajs |28. prosince 2012
i když na celer moc nejsem tak tohle vyskouším Odpovědět
izabella|15. června 2013
tak tohle určitě vyskouším Odpovědět
Dita10|30. března 2013
vypadá mňam. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!