Staňte se našimi fanoušky na:

Canederli alla tirolese (knedlík)

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrájíme na kostičky starý chléb i cibuli, tu osmahneme v dostatečném množství másla. Když je cibule měkká a zesklovatěla, přidáme ji k chlebu (má vzniknout jednolitá hmota). Přimícháme polohrubou nebo hrubou mouku a italský speck nakrájený na kostičky. V míse smícháme vejce, mléko, petrželku, osolíme a opepříme, přidáme ke chlebové hmotě, promícháme a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočívat (má být měkké, ale pevné těsto). Navlhčenýma rukama uděláme kuličky (prům. 8-10 cm) a obalíme je v hladké mouce. Vaříme v dostatečném množství masového vývaru asi 15 minut. Knedlíky můžeme podávat ve vývaru, posypané nasekanou pažitkou nebo bez vývaru ještě horké omaštěné rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným sýrem. Jako hlavní chod podáváme knedlíky s míchaným salátem nebo s pečeným či dušeným masem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |15. března 2016
vypadá skvěle-ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!