Staňte se našimi fanoušky na:

Bylinkový jarní závitek

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Naklepané řízky poklademe plátky šunky nebo salámu a hustě posypeme bylinkami. Závitky smotáme a zajistíme jehlami nebo nití. Vložíme do pekáčku na rozpálený olej, zprudka po všech stranách opečeme, posypeme kořením, podlijeme vodou a pečeme do měkká. Maso vyjmeme, výpek podlijeme podle potřeby několika lžícemi horké vody, odškrabeme od dna, provaříme a zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve smetaně nebo mléce. Vložíme zpět maso a necháme několikrát přejít varem, až šťáva zhoustne. Pokud je třeba, přisolíme nebo připepříme bílým pepřem. Podáváme s vařenými brambory, závitky překrojené a obrácené hezky barevnou řeznou stranou nahoru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tamata |21. března 2013
On se popletl i tady: http://www.tradicnirecepty.cz/hlavni-chody/recept-jarni-zavitky/ Odpovědět
golfista|21. března 2013
Nějak se vám paní Evo popletl text s obrázkem, ale to asi nebude vaše chyba, že ? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!