Staňte se našimi fanoušky na:

Bylinkové máslo s česnekem

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bylinky dle chuti, já použila co bylo na zahrádce, takže oregano, tymián, rozmarýn a pažitku. Máslo necháme změknout (pokud spěcháme, pomůže nám mikrovlnka, ale pozor, jen 15 sekund!) a bylinky opláchneme, otrháme lístečky od stonků a posekáme na drobno. Oregánové lístky stočíme do ruličky a nakrájíme na tenké plátečky - vzniknou tak dlouhé nitky. Bylinky zamícháme do másla, osolíme a přidáme prolisovaný česnek (já použila jeden jednostroužkový, ale sneslo by to i více. Vše řádně promícháme a pokud je máslo moc tekuté, necháme ztuhnout v lednici, pokud je akorát tvarovatelné ale né moc blátivé, dáme ho rovnou na alobal, nožem upravíme do předpokládaného přibližného tvaru a pomocí alobalu zarolujeme do válečku. Alobal pevně uzavřeme a dáme ztuhnout do ledničky, nebo pokud spěcháme, dáme do mrazáku. Hotové máslo můžeme skladovat v mrazáku i půl roku (já mám mrazák plný másla koupeného v akci - máslo bez bylinek vydrží v mrazáku rok)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |5. června 2013
díky za tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!