Staňte se našimi fanoušky na:

Buřtíková buchta

Autor receptu: janaskubal (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • střední velikosti nastrouhaná, 1 mrkev
  • dle chuti čerstvý nebo sušený, 1 lžička česnek
  • 2 lžičky sůl
  • 300 g mouka polohrubá
  • buřty oloupané nastrouhat, 2 kusy
  • 2 kusy vejce
  • nať, případně celá, 2 kusy cibulka jarní
  • nakrájená na jemno, 2 lžíce pažitka
  • 1 dl olej
  • 2 dl mléko
  • 1 ks kypřící prášek

Pracovní postup:

Všechny uvedené ingredience smícháte spolu s kypřicím práškem na hustší těsto. Případně upravíte přilitím trocha mléka. Těsto nalijete na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pekáč. Pečete dozlatova cca na 200 stupňů C přibližně půl hodiny. TIP - nalejete-li těsto na nízký plech, můžete po upečení krájet malé podlouhlé obdélníčky, pak je můžete pomazat třeba paštikou, pomazánkou či sýrem - a máte zajímavé chuťovky. TIP - před pečením můžete posypat strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |29. ledna 2014
hmm zkusím Odpovědět
Lenny |6. července 2013
super Odpovědět
Konato |4. července 2013
Zase něco nového, co neznám. OK recept. Odpovědět
janaskubal |1. července 2013
Nemáte-li buřty, klidně použijte jinou uzeninu, ale pak přidejte o trochu více tuku. Vylepšit můžete, že na těsto nalijete klikatě kečup a pak dáte péci. Odpovědět
wieruska |1. července 2013
dobré Odpovědět
hana.molcarova |29. června 2013
vyzkouším originální název :) Odpovědět
Jana 9|29. ledna 2014
tak tohle určitě vyzkouším,mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!