Staňte se našimi fanoušky na:

Buřt guláš "Jidášovo ucho"

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušené houby - " Jidášovo ucho" - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme gulášovou a pálivou papriku a zamícháme. Do tohoto barevného základu vmícháme pokrájené špekáčky nebo jinou uzeninu, brambory a vše pěkně zprudka orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené sušené houby "Jidášovo ucho" a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hladkou mouku, zakvrdlanou ve vodě. Krátce povaříme a vypneme. Zdobíme zelenou natí nebo petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |18. července 2013
jistě dobré, zajímavé Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |19. května 2013
Chci také vyzkoušet to Jidášovo ucho - zkusím. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
Dobré. Odpovědět
Uzzi1 |27. dubna 2013
ukládám Odpovědět
jana.h |27. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Vypadá to dobře, ukládám:-) Odpovědět
Anna1960 |27. dubna 2013
Ivko máš prima nápady musím vyzkoušet Odpovědět
petr@|7. února 2014
vypadá to božsky :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!