Staňte se našimi fanoušky na:

Burgundští šneci s bylinkovým máslem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BURGUNDŠTÍ ŠNECI 4 tucty šneků, 500g hruné soli, 400ml burgundského bílého vína, 1 cibule, 2 mrkve, 500ml vývaru, 1 bouquet garni, 4 stroužky česneku, 1 stonek řapíkatého celeru, sůl a pepř BYLINKOVÉ MÁSLO 750g másla, 80g hladkolisté petrželky, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, sůl, čerstvý pepř, 5 lžic strouhanky Šneky vložíme do směsi vína a vývaru, přidáme zeleninu a bouquet garni, osolíme, opepříme a dáme dusit. Připravíme si ulitky (pokud je třeba, očistíme je), vaříme 30 minut ve velkém množství vody, pak je necháme vystydnout a ještě důkladně očistíme os usedlin. Máslo necháme povolit na pokojovou teplotu. Najemno nakrájíme listy petrželky, česnek a šalotky, vše smícháme s máslem. Osolíme, opepříme a přimícháme strouhanku. Do každé ulity vložíme kousek másla, pár kapek zredukovaného vývaru ze šneků a pak jemně vtlačíme hlemýždě. Ulity zase uzavřeme bylinkovým máslem, naskládáme je na pánev naplněnou hrubou solí a pečeme v troubě na 180°C tak dlouho, než se máslo rozpustí a začne se barvit dohněda. Podáváme se zbytkem másla a bagetkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!