Staňte se našimi fanoušky na:

Bulharská Sarma

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Velké zelné listy z hlávky zelí spaříme vařící vodou a tuhá žebra seřízneme. Uvaříme si rýži. Připravíme si náplň. Mleté maso smícháme s vejcem, rýží, přidáme 1 nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou. Na jednotlivé zelné listy dále porci mletého masa (asi vrchovatou lžíci) a zabalíme do balíčku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na slanině a druhé cibuli. Do podušeného zelí přidáme rajčatový protlak a kysanou smetanu. Do olejem vymazaného pekáčku naskládáme zelné balíčky a ty pokryjeme podušeným zelím. Dáme péci do vyhřáté trouby – nepodléváme. Pečeme asi 50 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

barbora 3|19. ledna 2014
jedla jsem na návštěvě a bylo to úžasný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!