Staňte se našimi fanoušky na:

Bůčková roláda

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na trošce oleje orestujeme drobně nakrájený pórek a žampióny, necháme vychladit. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vychladlý pórek s houbami, vejce, škrob, hořčici, prolisovaný 1 česnek a podle chuti osolíme. Bůček vykostíme, stáhneme kůži a rozřežeme opatrně na 3 části, tak aby zůstaly spojené u sebe a měli jsme 1 plát - viz. foto. Lehce naklepeme z obou dvou stran, potřeme po celé ploše připravenou masovou náplní a stočíme jako roládu. Roládu omotáme kolem dokola pevnou nití, dáme do vymazaného pekáčku, osolíme, okmínujeme, přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a drobně nakrájenou cibuli. K roládě přidáme kosti z bůčku a na roládu položíme odkrátou kůži. Podlijeme vodou, přidáme sádlo, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na spodní mřížku. Během pečení podléváme vodou a maso jednou obrátíme. Ke konci pečení sundáme z rolády kůži, teplotu zvýšíme na 220°C a bez poklice pečeme dočervena. Z ještě teplé rolády odstraníme niti. Příloha brambory nebo chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |10. února 2013
vyzkouším Odpovědět
katy9 |5. února 2013
krásná roláda Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
ukládám na vyzkoušení, vypadá to moc dobře Odpovědět
sojka30 |18. ledna 2013
tak to určitě udělám Odpovědět
Yvajs |17. ledna 2013
mňam Odpovědět
trnecek |16. ledna 2013
také vyzkouším Odpovědět
betka |15. ledna 2013
krásná roláda Odpovědět
krups|23. září 2014
ukládám a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!