Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta z drobenky s černým rybízem

Autor receptu: Maru2 (57 receptů)

Dřív jsem si s černým rybízem nevěděla rady, ale díky téhle skotské buchtě jsem mu přišla na chuť. Jde ale samozřejmě připravit i s jiným drobným ovocem. Drobenka s ovesnou moukou má oříškovou příchuť.

Množství: Na 10 dílků
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 ºC. Vymažte čtvercovou formu o průměru 23 cm a vyložte ji pečicím papírem.
  2. Smíchejte přísady na drobenku a rozemněte mezi prsty. Jde to promixováním i v robotu. Dejte do lednice aspoň na 15 minut (lze připravit až den předem).
  3. Na těsto promíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli a odložte. Šlehejte máslo s krupicovým cukrem až bude nadýchané a zesvětlá. Zašlehejte vejce jedno po druhém, po každé dávce přidejte vždy 2 lžíce moučné směsi (těsto se nesrazí). Nakonec vmíchejte zbylou moučnou směs a vanilkový extrakt.
  4. Těsto přendejte do připravené pečicí formy a uhlaďte. Rovnoměrně posypte ovocem. Posypejte drobenkou a navrch poprašte třtinovým cukrem.
  5. Pečte 35-40 minut nebo až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte vychladnout a nakrájejte na 10 podlouhlých dílků. V uzavřené nádobě vydrží 5 dní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!