Staňte se našimi fanoušky na:

Bryndzové halušky

Autor receptu: Teris19 (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 20 dkg anglická slanina
  • 0,5 kelímku zakysaná smetana
  • 1 ks vejce
  • 80 g mouka polohrubá
  • 40 g mouka hladká
  • oloupané , 315 g brambory
  • 1 špetka sůl
  • 10 dkg brynza

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto. Vaříme asi 4-5 minut než halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou. V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s bryndzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

666salome|1. prosince 2013
Miluji halušky, vyzkouším :) Odpovědět
alenab|30. listopadu 2013
dělávám - celá rodina je milujeme Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!