Staňte se našimi fanoušky na:

Brownies se šlehačkou a jahodami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu a máslo pokrájené na kousky dáme do kastrůlku vložíme do vodní lázně a opatrně zahřejeme. Když se čokoláda i máslo zcela rozpustí, kastrůlek odstavíme a směs šleháme tak dloluho, dokud nevychladne a nevznikne hladký, vláčný krém. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a propojíme s čokoládovým krémem. Mouku promísíme se solí, kypřícím práškem a zapracujeme do základu. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané ořechy. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 20 minut při 170°. Upečený a vychladlý plát rozkrájíme na čtverečky. Polovinu čtverečků potřeme dohusta ušlehanou šlehačkou, obložíme kousky jahod a přiklopíme zbylými kousky korpusu. Navrch ještě brownies ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
pěkné, dobrý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!