Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské plecko

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
84× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
  2. Do základu přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
  3. V půl hrnku studené vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 20 minut povaříme.
  4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maruska Zavrelova 8|2. února 2020
Bozi Odpovědět
Maruska Zavrelova 8|2. února 2020
Mnam Odpovědět
hana.novakova.1441|10. března 2015
Ukládám,dlouho hledaný recept,takže moc a moc děkuji Odpovědět
krups|10. září 2014
zítra uvařím, ukládám Odpovědět
lida.matusu|26. června 2014
Právě vařím a těším se Odpovědět
hanik29|18. června 2014
uvařím,vypadá dobře Odpovědět
můra|30. května 2014
uloženo 1+ Odpovědět
barbora 3|9. ledna 2014
to je dobrota Odpovědět
Kůťa|10. řijna 2013
znáááám a vařím, sice trošku jinak, ale moc dobré jídlo Odpovědět
mijavice|20. května 2013
určitě vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!