Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské plecko

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
80× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

  1. Maso omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
  2. Do základu přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
  3. V půl hrnku studené vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 20 minut povaříme.
  4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |7. listopadu 2015
Děkuji za soukromé upozornění, že se kolem tohoto receptu zase něco děje. Aby měla dušička p. Babetty pokoj foto mažu - doufám, že to pravé. Jen je zajímavé, že mě nepožádala o smazání už před 2 lety kdy mi pod recept napsala tento komentář: Babetta Nevadí, jen si klidně moje foto u Vašeho receptu nechte, je opravdu zdařilé, alespoň přiláká více kuchtíku, aby tuto dobrotu vyzkoušelo. Děkuji za vysvětlení, překvapilo mně to, že i toto se může stát. Kdo se tady hádá? Jaká mela, raději vařte! :-) 9.8.2013 Přes veškerá, myslím že dostačující vysvětlování, jak to s fotkou je, mě p. Babetta opět kritizuje. Jen doufám, že naposled a už teď budu mít pokoj ! Ve svém věku opravdu nemám náladu na jakékoliv handrkování. Odpovědět
Hana S |22. března 2015
Hm, někoho osočit a už se neozvat je docela snadné, že Babetto? Hlavně, že se zaseje semínko pochybností. Odpovědět
Rentiér1946 |12. března 2015
Pro Babetta: asi jste zapoměla, že jste mi už podobný komentář psala a já na něj odpovídal. Také jste souhlasila, že mohu foto u receptu nechat. Podívejte se na Vaše komentáře z 5.7. + 9.8.2013 a na moje 2 komentáře ze 6.7.2013. Myslím, že dostatečně vysvětlují jak je to s "přivlastněním" fota. Kromě toho ... u receptu jsou fota 3 a já si opravdu nepamatují o které foto se jedná. Nicméně, přes Vaše povolení foto u receptu ponechat, pokud si přejete smažu ho. Možná byste si měla přečíst i komentář Davida Krumla. Odpovědět
+Bábrle+ |26. července 2014
moc dobré Odpovědět
Hana S |26. července 2014
+++++ Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Proxi |25. února 2014
skvělá omáčka Odpovědět
fionka |25. února 2014
dnes na to jdu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!