Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory s rajčatovou salsou

Autor receptu: aneta.korbelska (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjeme a zbavíme nečistot. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a každou nařežeme- nejdříve vodorovně přes celou délku a pak třikrát kolmo k tomuto nářezu (viz obrázek). Dáme je do předehřáté trouby na 200° C a pečeme cca 45-50 minut. Po 45-50 minutách brambory propíchneme špejlí. Pokud nebudou úplně měkké počkáme dalších 10 minut. Pokud ale měkké budou začneme připravovat salsu. Nakrájíme cibuli, česnek, rajčata a slanin na jemno. Na pánvi osmažíme slaninu dozlatova, vyndáme ji z pánve a necháme na talířku s ubrouskem okapat. Na stejné pánvi opékáme cibuli a česnek, které osolíme a opepříme. Dále přidáme mletou papriku. Důkladně promícháme a smažíme dokud obě suroviny nezměknou. Přidáme rajčata, bazalku a jarní cibulku. Necháme asi pět minut smažit a občas promícháme. Na závěr přidáme slaninu a 2 lžičky parmezánu. Necháme ještě minutu smažit aby se všechny chutě spojily. Brambory vyndáme z trouby a na každou bramboru klademe 1 až dvě lžičky salsy a lžičku parmezánu. Dáme na dalších 5 minut do trouby, nebo do té doby než se sýr rozteče. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!