Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové šišky s máslem a mákem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl, rozmíchaná vejce, prosátou krupici a hrubou mouku (asi 50g mouky odložíme na vyválení šišek) a dobře propracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na díly, z kterých vyvalujeme tenčí šišky. Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme (krátce po zavaření je lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu). Uvařené a okapané šišky posypeme mákem, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!