Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové noky s cibulkou

Autor receptu: lucka9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(15 hlasů)
Ohodnotit recept
184× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce dáme umyté brambory se slupkou, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když máme brambory uvařené, vodu slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Dáme do mísy, přidáme rozšlehané vejce, mouky, osolíme podle potřeby a zpracujeme těsto. Těsto musí být vláčné a nelepit se, podle potřeby můžeme přidat mouku. Z těsta vyválíme válečky, nožem nakrájíme kousky jak chceme velké, vidličkou zploštíme a vhazujeme do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vybereme děrovanou naběračkou. S těstem pracujeme rychle, ať nezřídne. Na sádle usmažíme do červena drobně nakrájenou cibuli a noky polejeme. Místo noků můžeme udělat válečky, které posypeme cukrem, mákem a rozpuštěným máslem. Noky můžeme taky podávat s různými omáčkami, špenátem, posypané mákem, cukrem a polité máslem. Noky můžeme připravit z brambor, které nám zbyly od oběda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |3. května 2013
super Odpovědět
Králíček |3. května 2013
Vyzkoušíáme Odpovědět
mamina1985 |3. května 2013
určitě vyzkoušíme Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
zajímavé Odpovědět
Trudka4 |2. května 2013
Ten poměr surovin v receptě myslíte vážně. Dnes jsem zkoušela podle tohoto receptu dělat noky a to nehrozilo. Těsto se velmi ale opravdu hodně lepilo. Přidala jsem několikanásobek množství mouky a pořád bylo lepivé :-( Odpovědět
Trudka4 |1. května 2013
Mňam, taky miluju osmaženou cibulku. Odpovědět
Uzzi1 |29. dubna 2013
máme rádi Odpovědět
Rentiér1946 |29. dubna 2013
Jednoduché a velice chutné. Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |27. dubna 2013
hm, polkla jsem naprázndo, kde je cibulka, brambory, tam jsem já Odpovědět
roxana-zdena |27. dubna 2013
Tak něco podobného dělám a přímo miluji, hlavně hodně cibulky! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!