Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uzené maso uvaříme doměkka, necháme zchladnout a okapat a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a asi 1/3 množství nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme polovinu sádla, cibulku orestujeme dozlatova, kostičky masa krátce opečeme, vše osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupeme, nastrouháme najemno a v zadělávací míse důkladně promícháme s prosátou moukou, krupicí, vejci a solí. Z hladkého těsta vyválíme asdi 5mm silný plát a rozdělíme ho na čtverce o velikosti asi 5x5 cm. Jednotlivé díly poklademe masovou směsí a zabalíme. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut. Zbylou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na zbytku sádla opečeme dozlatova. Plněné knedlíky rozdělíme na talíře a ozdobíme opečenou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |8. dubna 2015
udělám zítra Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
petrapo |17. řijna 2013
mňamka Odpovědět
planeta |24. července 2013
mám tyto knedlíky moc ráda, doporučuji všem, dělávám je se zelím Odpovědět
Šuldeska |13. července 2013
Výborné. Odpovědět
Hrabča |24. května 2013
jsou moc dobré Odpovědět
mamca595|8. listopadu 2013
výborné :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!