Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová tortilla

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1.Brambory dobře omyjte a očistěte. Pak každou nakrájejte na zhruba osm dílků. Zdržovat se jejich loupáním nemusíte. Vsypte je na deset minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a krásně zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve. Naopak do ní vsypte kolečka cibule (případně můžete přidat kapku oleje) a opékejte ji doměkka a dokud lehce nezezlátne. Přidejte papriku a opékejte dalších pět minut. Do pánve vraťte brambory. 2.Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně. Až budou téměř pevná, posypte pokrm sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout a probublávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |31. řijna 2014
dělávám stejnou, je supr 1+ Odpovědět
petra22 |28. března 2013
super Odpovědět
Malicka3|15. února 2014
tak to určitě vyzkouším, už teď mám na ně chuť:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!