Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráčky s hříbky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si oloupejte brambory, omyjte je pod studenou tekoucí vodou a nastrouhejte je najemno do mísy. Poté je osolte, nechte chvilku stát a následně z nich vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Připravené vymačkané brambory zalijte horkým mlékem, přidejte hladkou mouku, vejce, utřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř a podle potřeby sůl. Vše v míse dobře promíchejte. Z bramborového těsta postupně tvořte menší placky a smažte je hezky z obou stran na rozpáleném sádle dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku. Všechny houby očistěte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte všechno máslo a houby na něm poduste doměkka. V průběhu je podlévejte vodou, aby se Vám nepřipálily, a tím nezhořkly. Pak přidejte očištěnou, nasekanou cibulku, vejce a sůl. Směs míchejte, dokud se vejce nesrazí. Rozprostřete ji na bramboráčky a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-Suiteki |13. června 2013
Ty hříbky jsou super nápad :)) Odpovědět
josifek |13. června 2013
Ukladam. Odpovědět
Katty148 |12. června 2013
Super 1+ ! :) Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!