Nejdříve si oloupejte brambory, omyjte je pod studenou tekoucí vodou a nastrouhejte je najemno do mísy. Poté je osolte, nechte chvilku stát a následně z nich vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Připravené vymačkané brambory zalijte horkým mlékem, přidejte hladkou mouku, vejce, utřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř a podle potřeby sůl. Vše v míse dobře promíchejte. Z bramborového těsta postupně tvořte menší placky a smažte je hezky z obou stran na rozpáleném sádle dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku. Všechny houby očistěte a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte všechno máslo a houby na něm poduste doměkka. V průběhu je podlévejte vodou, aby se Vám nepřipálily, a tím nezhořkly. Pak přidejte očištěnou, nasekanou cibulku, vejce a sůl. Směs míchejte, dokud se vejce nesrazí. Rozprostřete ji na bramboráčky a podávejte.