Staňte se našimi fanoušky na:

Bochánek z jogurtů a bez kynutí

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se sodou a nastrouhanou kůrou z omytého ovoce. Máslo ušleháme s cukry, vejci, šťávou z ovoce a rumem. Přidáme jogurty /nebo zakysanou smetanu nebo tvarohy/. Tuto směs smícháme s moukou a vypracujeme těsto .Pokud se nám těsto zdá řídké, přidáme mouku. Vytvarujeme bochánek, který přikryjeme plátýnkem a necháme odpočinout asi 20 minut. Bochánek nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme plátky mandlí a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do remoskové nádoby a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě do zlatova. Po dopečení necháme bochánek chladnout na mřížce. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |29. září 2013
recept se mi moc líbí, díky za tip, ukládám do oblíbenýh a určitě vyzkouším, 1++ Odpovědět
Konato |30. května 2013
Také dělám. Odpovědět
zuzi |19. května 2013
hezký Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
Krásný. Odpovědět
teginkalb |18. května 2013
hezky vypadá :) Odpovědět
Konato |7. dubna 2013
Povedl se. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!