Staňte se našimi fanoušky na:

Bleskový koláč

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny přísady rychle smícháme, čímž vznikne drobenka, což je podstata bleskovosti při výrobě. Hrst si necháme stranou na posypání, ostatní pevně natlačíme do dortové nebo jiné formy, tak aby vzniknul okraj. Poklademe ovocem. Nejlepší je nepochybně červený rybíz, ale stejně dobře se dají použít maliny, borůvky, strouhaná jablka nebo třeba vypeckované švestky. Poslouží také ovšem tvaroh rozmíchaný s mlékem, jedním žloutkem, trochou cukru a hrstí rozinek, případně marmeláda. Velmi dobře také chutná placka potřená tenkou vrstvou tvarohu, v nouzi nejvyšší se dá použít i pribináček, na který právě nikdo neměl chuť, poklademe jej půlkami meruněk nebo Švestek, posypeme zbylou drobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Jak chutná studený, přesně nevím, protože u nás nikdy vystydnout nestihne. Ale teplý je báječný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |3. července 2014
To je asi podstata receptu, že je celý "drobenkový". Já tento recept neznám, ale silně mi to připomíná Švédský sypaný koláč. Odpovědět
Monina |4. července 2013
protože se doteď nikdo neozval, dala jsem tuku, aby z toho byla žmolenka, ale výsledek upečeného koláče je taky žmolenka. Celý se sype a nedrží pohromadě. Škoda práce. Odpovědět
Monina |4. července 2013
no jo, ale kolik toho tuku??????????? Odpovědět
Monina |4. července 2013
jdu do něj Odpovědět
lidusak |26. června 2013
zkusím Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
mnam Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Ukládám :) Odpovědět
trnecek |19. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
ladunka |12. ledna 2013
znám a je to rychlé,výborné Odpovědět
Penelope |11. ledna 2013
Fajn recept! ;) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!