Staňte se našimi fanoušky na:

Blbouni z jahodama

Autor receptu: iva.vecerova (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Mouku přesejeme do misky přidáme cukr, sůl, droždí a za sucha promícháme, pak přidáme olej, tuk a vodu 2. Zpočátku mícháme vařečkou potom rukou (lépe se propracuje), až je těsto hladké a tvoří se bubliny 3. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout asi hodinu 4. Lžíci namáčíme v mouce a vykrajujeme z těsta menší bochánky, které zakulatíme, doprostřed uděláme důlek a dáme povidla, pak důkladně uzavřeme, položíme na vál a necháme asi 10 minut kynout 5. Vaříme ve vodě asi 5 minut po každé straně, musíme si dát pozor abychom je nepřevařili, na chuti by nic neztratily ale na vzhledu ano. Doporučení: Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nasucho upraženou strouhankou a krupicovým cukrem. Může být i se strouhaným tvarohem, nebo mákem. Strouhanku dáme na pánev a pražíme, přitom poctivě mícháme aby se nám strouhanka nepřipálila,lze udělat větší množství a pak ji dát do sklenice se závitem a uložit napříště v chladničce. Tuto strouhanku lze použít i na slano, na vařený květák, brokolici nebo růžičkovou kapustu. Poznámka: Samozřejmě můžeme zadělat mlékem a místo oleje dát 2 vejce, ale už to není tak levné

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |8. února 2014
Hezké :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!