Staňte se našimi fanoušky na:

Blanšírujeme a nakládáme houby

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sezónní zelenina (paprika, květák, mrkev, celer nebo kousek křenu)
  • různé houby (tvrdší)
  • sůl (1 lžička na 1 litr)
  • cibule
  • plátky česneku

Pracovní postup:

Očištěné, nakrájené a ve vodě proprané mladé zdravé houby (používáme jen tvrdé druhy) před naložením předvaříte (blanšírujete) - asi na 5 minut vložíte do vroucí osolené vody. Na litr vody dáte 1 zarovnanou čajovou lžičku soli. Vyvařenou pěnu odstraňujete lžící. Houby pak opět dobře propláchnete studenou proudící vodou, čímž je zároveň zchladíte. Houby vložíte do zavařovacích sklenic, můžete přidat kolečko cibule, plátky česneku, případně čerstvou sezonní zeleninu, třeba nudličky paprik, růžičky květáku, kostičky mrkve či celeru, kousky křenu. Houby zalijete připraveným nálevem a sterilujete 30 minut při 90 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!