Staňte se našimi fanoušky na:

Berounský sváteční hovězí vývar

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso dáme s trochou soli a neoloupanou cibulí do 1 a 1/2 l studené vody. Vaříme při mírné teplotě asi 90 minut. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek rozebereme na listy. Z mrkve a pórku vykrojíme hvězdičky a povaříme je v osolené vodě asi 4 minuty. Cca 100g zeleninových odřezků, celý pepř a bobkový list přidáme k masu a vaříme. Na vaječnou sedlinu rozpustíme mletý šafrán ve 2 lžících vlažné vody, rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm rozšlehaná vejce, smetanu, šafránovou vodu a citronovou kůru, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Vaječnou hmotu v nějaké ploché nádobě dáme do horké vodní lázně, přikryjeme a prohříváme asi 20 minut, až se to srazí - NEMÍCHÁME! Ze sedliny pak vypíchneme hvězdičky. Vývar přecedíme přes síto (maso použijeme jindy), osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Hvězdičky rozdělíme do talířů, přilijeme vývar a posypeme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!