Staňte se našimi fanoušky na:

Bedly plněné mletým masem

Autor receptu: jola (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sádlo (na vymazání)
  • sůl (dle chuti)
  • voda (dle potřeby)
  • špetka chilli
  • špetka pepře (mletý)
  • 300 g vepřového masa (mleté)
  • 50 ml smetany na vaření
  • 10 - 15 bedel (podle velikosti, mladé)
  • 1/2 stroužku česneku (prolisovaný)

Pracovní postup:

Maso dáme do mísy, přidáme smetanu, česnek, podle chuti osolíme a okořeníme. Touto směsí naplníme klobouky bedel, dáme do větší vymazané zapékací mísy, podlijeme troškou vody a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka a dočervena. Během pečení poléváme výpekem. Podáváme s bramborem a zeleninou nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!