Staňte se našimi fanoušky na:

Bakonyi kotleta

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny vepřové kotlety nejprve důkladně omyjte pod studenou tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a přes mokrotenovou fólii je naklepejte. Na okraji kotlety mírně nařízněte, aby se nekroutily. Osolte je a opepřete. Cibule a žampiony očistěte a nakrájejte. Pak si v hlubší pánvi rozehřejte olej a kotlety zprudka po obou stranách opečte. Opečené maso pak vyjměte z pánve a na výpeku mírně orestujte nakrájenou cibuli a žampiony. Zaprašte sladkou paprikou a podlijte vodou nebo vývarem. Vložte zpět opečené kotlety, přiklopte je a duste úplně doměkka. K masu přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a povařte ještě asi 5 minut. Dochuťte solí i pepřem a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |10. února 2014
super Odpovědět
Jirinaja |12. června 2013
to bude dobré Odpovědět
zdenka.r |11. června 2013
ukládám Odpovědět
pavlinf |11. června 2013
zajímavé Odpovědět
helena.jilkova|2. června 2014
zkusím, musí to být výborné Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!