Staňte se našimi fanoušky na:

Bábovka piškotová mramorová

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hluboké míse pevnou metlou ušleháme žloutky s horkou vodou a jemným pískovým cukrem, který po troškách zašleháváme do žloutkové pěny. Podle možnosti přidáme i omytou nastrouhanou citronovou kůru nebo kůru z pomeranče, trochu pomerančové nebo citronové šťávy a také trochu kakaa, dále přimícháme polohrubou mouku, prosetou s třetinou prášku do pečiva, vše opatrně po lžících. Část mouky polohrubé můžeme nahradit moučkou bramborovou. Piškotové těsto s bramborovou moučkou je velmi jemné a vydrží dlouho vláčné. Upečenou bábovku ještě teplou posypeme vanilinovým cukrem. Z tohoto těsta můžeme připravovat i různé řezy, záviny, indiánky, dorty apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |5. března 2014
vyzkouším Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
zkusím Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
recept se mi líbí, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!