Staňte se našimi fanoušky na:

Anina rolovaná jehněčí kýta

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z vykostěné kýty uděláme plát, vetřeme do něj z obou stran sůl, čerstvě nadrcený pepř a polovinu nadrobno usekaného česneku. Se zbytkem česneku promícháme nadrobno nakrájenou petrželku. Na plát masa poklademe část na plátky nakrájeného másla, posypeme česnekovou petrželkou a stočíme do rolády, svážeme provázkem. Maso dáme do pekáče, pokapeme olejem, přidáme bobkový list a pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi 75 minut na 180°C, pak alobal sundáme a dopečeme ještě 15 minut, maso na povrchu zezlátne. Pak ho necháme ještě pod alobalem chvíli dojít v teple. Karotku, květák a fazolky povaříme asi 5 minut v osolené vodě, pak zahřejeme zbylé máslo a zeleninu na něm krátce orestujeme s lístky tymiánu. Maso nakrájíme na plátky a přidáme zeleninu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!