Divoká kachna po mostarsku
		
		
			 100
			 3
			 5
		
	
Vinné listy vypereme a vaříme 15-20 minut ve slané vodě, scedíme a necháme vychladit. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a sekanou petrželku, smícháme s mletým masem, vejci, pepřem, paprikou a solí. Vše důkladně promícháme, při míchání pomalu přiléváme asi 2 dl studené vody. Takto připravenou nádivkou naplníme vinné listy a zavineme. Pak je naskládáme do kastrolu. Můžeme je naskládat i dvěma řadami. Závitky přikryjeme pokličkou menší, než je kastrol, a zatížíme (třeba půlkilogramovým závažím), aby se závitky neotevíraly. Zalijeme je vývarem až přes pokličku a zvolna vaříme. Při podávání závitky polijeme vlastní šťávou a kysanou smetanou.