Staňte se našimi fanoušky na:

Americké křehké bábovičky s tekutým středem

Autor receptu: nickzess (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V ohnivzdorné misce postavené nad mírně vařící vodou rozehřát máslo a čokoládu. Mezi tím našlehat vejce, žloutky a cukr do husta. Našlehat ještě dosti teplou čokoládu s máslem a rychle do ni zašlehat vaječnou směs s moukou pouze tak dlouho, než se vše spojí. Lehce vymastit a vysypat moukou (osobně používám kakao místo mouky) formičky velikosti asi 110 ml (mohou to být i hnivzdorné hrníčky s rovnýma stěnama atd.). Pořádně vyklepnout ven jakýkoliv zbytek mouky. Těstíčko rozdělit do formiček. Takto připravené se mohou ihned péct, anebo uschovat do příštího dne v chladničce, avšak potom je přivéct k pokojové teplotě. Předehřát troubu na 230°C. Formičky poskládat na plech a péct je asi 6 - 7 minut, kdy okraje budou tuhé, avšak střed bude ještě dosti měkký. Opatrně formičky obrátit na talířky a nechat je stát tak 10 sekund. Potom nadzdvihnout jednu stranu formičky a bábovičky vypadnou ven na talířek. Ihned je podávat ještě teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlasta78 |12. května 2013
zajímavé Odpovědět
water |10. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
najkuchtickalenka |9. května 2013
ukladam :-) Odpovědět
nikita066 |9. května 2013
díky za recept Odpovědět
paaja16|22. května 2013
zajímavé... Odpovědět
šupina73|9. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!