Staňte se našimi fanoušky na:

Alpské cukroví

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z 350g hladké mouky, 210g másla, 100g moučkového cukru, 60g nastrouhaných mandlí, 25g kakaa, 1 vanilkového cukru, citronové kůry a mleté skořice vypracujeme těsto, vykrájíme tvary a upečeme. Náplní ze 150g změklého másla, 150g moučkového cukru, 100g mletých oříšků a 1/2 vanilkového cukru, vykrájené tvary slepíme, polijeme polevou a ozdobíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |11. prosince 2014
Citrónová bílá poleva = 120g krystalového cukru, 1-2 lžíce vody, 1 lžíce citrónové šťávy Do vařící vody s citrónovou šťávou vmícháme cukr. Směs třeme na mírném ohni (na okraji plotny) tak dlouho až dostane lesk. Chceme-li barevnou přidáme potravinové barvivo. Je-li poleva stále řídká i po delším tření přidáme cukr, je-li příliš hustá přidáme podle druhu polevy bílek nebo vodu. Odpovědět
Bábrle Inka |11. prosince 2014
Bílá bílková poleva = 1 bílek na 70 g cukru; na barevnou polevu přidáme potravinové barvivo Cukr a bílek smícháme až poleva zhoustne a je hladká. Práci si můžeme zjednodušit použitím mixeru. Odpovědět
Polda |27. listopadu 2014
ukládám a vyzkouším Odpovědět
piškot |30. září 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
petrapo |28. listopadu 2013
uloženo ;) Odpovědět
Hrabča |6. srpna 2013
1+++ Odpovědět
Teris19 |11. července 2013
jéé :) to je krásný Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!