Staňte se našimi fanoušky na:

Adventní kalendář - pečený

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Med rozehřejeme v hrnku s cukrem za stálého míchání až se cukr úplně rozpustí, pak vmícháme žloutky. Mouku promícháme s prdopeč a přidáme aroma. Nejdřív vmícháme medovou hmotu, pak vše důkladně prohněteme. Těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu tak, aby bylo na výšku 40cm a na šířku 30cm. Stejně velký kus papíru kolmo rozdělíme čárkami na 8 proužků. Spodní proužek je určen na kmen. Od horní špičky až k oběma vnějším bodům (trojúhelník) uděláme podle pravítka 2 čáry. Na každý pruh vyznačíme podle pravítka rýhy, pak šablonu vystřihneme a rozdělíme na 24 dílů, jednotlivé díly vystřihneme. Položíme je na těsto a i těsto nakrájíme na jednotlivé díly, ty pak rozložíme na vymazaný plech. Zbylý žloutek rozkvedláme s trochou vody a těsto potřeme, pečeme 12-15 minut na 180°C (plyn st. 2-3). Jednotlivé kousky ozdobíme marcipánem. Prohněteme ho s moučkovým cukrem a vyválíme, pak vykrájíme libovolné malé tvary. Ozdobíme je polevou v tubičkách, cukrářskou drobenkou a zdobením - to přilepíme hustou polevou z moučkového cukru a trochy vody. Z čokoládových číslic nalepíme data. Všechny díly složíme na velký karton, potažený barevným (pestrým) papírem, do tvaru stromku. Přilepíme cukrovou polevou, aby se daly jíst.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |4. června 2016
vytiskl jsem si Odpovědět
Fíííra |20. dubna 2016
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!