Staňte se našimi fanoušky na:

5ti denní dieta - obědy/2 porce

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. DEN - KAPUSTIČKY SE SÝROVOU OMÁČKOU (asi 45 minut) 400g růžičkové kapusty, 200g brambor, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 lžíce hladké mouky, 50g strouhaného eidamu, 150ml mléka, 1/4 lžičky vegety, špetka červeného pepře, 1 jarní cibulka Kaspustičky povaříme 8-10 minut v osolené vodě a necháme okapat. Nakrájené brambory uvaříme a scedíme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přilijeme mléko a provaříme. přidáme sýr a vegetu. Kapustičky ohřejeme, osolíme a opepříme. Přelijeme omáčkou a přidáme brambory s jarní cibulkou. 2. DEN - CIBULOVÉ KROUŽKY S KAŠÍ (asi 20 minut) 250g bílé cibule, vejce, 1 lžíce hladké mouky, 50g strouhanky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/4 lžičky vegety, olej, 400g brambor, sůl, 150ml mléka, bazalka Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je na kroužky. Strouhanku smícháme s paprikou a vegetou. Cibuli obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme dozlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme, zalijeme horkým mlékem a vymícháme dohladka. Přidáme kroužky s bazalkou. 3. DEN - TAŠTIČKY SE ŠPENÁTEM (asi 40 minut) 250g vařených nastrouhaných brambor, 125g hrubé mouky, 1 vejce, 200g mraženého listového špenátu, 2 stroužky česneku, lžíce smetany, sůl, pepř, lžíce oleje, 1 malá cibule, bazalka, 150g sekaných rajčat z konzervy, 50ml suchého bílého vína Z brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme těsto. Rozválíme a plát nakrájíme na kolečka (nebo obdélníčky). Smícháme špenát, 1/2 utřeného česneku, smetanu, sůl a pepř. Směs rozdělíme na na kolečka a přeložíme. Taštičky uvaříme v osolené vodě. Na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli, zbytek česneku i bazalku. Vmícháme rajčata, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme, nakonec polijeme omáčkou. 4. DEN - ZAPEČENÁ DÝNĚ S BRAMBOREM (asi 90 minut) 200g brambor, 200g dýně, 125g mražených špenátových listů, 110ml smetany, 100g strouhaného eidamu, 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, po špetce chilli a zázvoru, 1/2 lžíce fenyklu, 1/4 lžičky garam masala, olej, sůl Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek a cibuli nasekáme. Špenát rozmrazíme a vymačkáme. Pekáček vytřeme olejem a vrstvíme brambory, dýni a špenát. Osolíme a posypeme sýrem. Vejce rozmícháme ve smetaně, přidáme česnek, cibuli, garam masala, zázvor, fenykl. chilli a sůl. Nákyp přelijeme a zapečeme. 5. DEN - JEHNĚČÍ SOUVLAKI (asi 150minut) 300g jehněčího masa, 1 cibule, 1 paprika, 4 žampiony, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, stroužek česneku, lžička oregana, drcený černý pepř, sůl, 4 střední brambory Na špízy navlékáme kostky masa, kolečka cibule, kousky papriky a žampiony. Potřeme směsí z citronové šťávy, utřeného česneku, oregana a lžíce oleje. necháme aspoň 2 hodiny odležet. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Špízy opečeme na pánvi, dáme je na pekáček, přidáme brambory, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zapečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!