Žloutkové lodičky se šlehačkou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Máslo rozpustíme a lehce mašlovačkou vymažeme formičky a naskládáme na suchý plech. Žloutky s cukrem šleháme asi 15 minut, až nám vznikne hustá bílá pěna. Kávovou lžičkou dáváme pěnu do 1/3 formičky a plech dáme do předehřáté trouby na 130 - 140°C - podle toho jak komu peče trouba. Po 15 - 20 minutách troubu otevřeme a zkusíme jeden kousek rozlomit, jestli není uvnitř mokrý. Pokud jsou ještě nedopečené, dáme zpět do trouby dosušit. Pak vyklopíme z formiček na rovnou podložku a necháme vychladnout. Upečené mají mít narůžovělou barvu a jdou lehce vyklopit z formiček. Smetanu + ztužovač dáme do vyšší nádoby a ručním šlehačem ušleháme. Dáme do zdobicího pytlíku a nastříkáme na lodičky. Dozdobíme podle své fantazie. Můžeme péct i v jiných formičkách, místo zdobení čokoládou dát ovoce .

Komentáře a dotazy…