Živáňská v alobale

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Z masa nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, umyjeme a pokrájíme na kolečka. Klobásy rozkrojíme po délce a potom ještě na polovinu. Slaninu nakrájíme na úzké plátky a cibuli na hrubší kolečka. Alobal nastříháme na stejně velké obdelníky dostatečně velké, aby se do nich všechno vešlo. Alobal trochu pomastíme olejem a pokládáme na něj nejdříve posolené brambory, na ně slaninu, potom řízek, klobásu a cibuli. Alobal zabalíme a oba dva konce dobře stlačíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Balíčky alobalu dáme na plech a v troubě při mírném ohni necháme 40 až 45 minut péct. Hned podáváme na talíře v alobalu s chlebem a okurkou.

Komentáře a dotazy…