Žemlovka, zemlbába

Autor receptu: blueladik (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Nakrájíme rohlíky ( 3 cm). Vyskládáme na dno máslem vymazaného hrnce. Jemně polijeme směsí - (300 ml mléka, 1 vanilk. cukru a 2 vajec). Další vrstvu tvoří nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí (1 lžička) a 2 lžícemi cukru. Další vrstvu tvoří tvaroh smíchaný se 2 lžícemi cukru, 1 vanilkovým cukrem a 1 vejcem. Tyto vrstvy můžeme ještě jednou zopakovat a zakončíme opět vrstvou nakrájených rohlíků, na které položíme tenké plátky másla. Do tvarohu lze přidat citronovou kůru. Pečeme asi 50 min na 150 stupnu. Dobrou chut :-)

Komentáře a dotazy…